بررسی وضعیت بازار ارز در نیمه نخست سال/ آرامش 6 ماهه دلار در تلاطم اخبار سیاسی
قیمت دلار در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ضربانهای محدودی در منطقه قیمتی ۴۸ تا ۵۱ هزار تومانی داشت. با وجود اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون سیگنالهای سیاسی بسیاری بازارهای مالی را احاطه کرده بود اما قیمت دلار همچنان در روندی خنثی نوسان داشت و اثر اخبار چندان چشمگیر نبود تا به بازار ارز جهت بدهد.
به گزارش عدد آنلاین به نقل از تجارت نیوز، قیمت دلار در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ با نوسان محدودی در منطقه قیمتی ۴۸ تا ۵۱ هزار تومانی ضربان داشت. این اسکناس در مدت یادشده روند باثباتی داشت و فعالان و کارشناسان اقتصادی، اسکناس آمریکایی را در روند خنثی تحلیل میکردند.
معاملات ارز بدون روندی مشخص برای دلار در حالی نیمه نخست سال جاری را پشت سر گذاشت که ریتم اخبار ورودی به بازار بالا بود. از طرفی سیاستگذار نیز تلاش بسیاری برای تزریق سیگنالهای مساعد به بازارهای مالی داشت. با این وجود بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقد بودند اخبار اثر چندانی بر بازار ارز ندارد و دامنه نوسان محدود قیمتها در بازار ارز نیز گویای همین موضوع بود.
این در حالی است که تحلیلگران اقتصادی همواره بر اهمیت مسائل سياسي بهعنوان يكي از محرکهای موثر بر قیمت دلار تاکید میکنند. به اعتقاد آنها موضوعاتی نظیر تفاهم با اروپا و آمریکا و احیای برجام، عدم ثبات در شرایط بازارهای مالی بدون توافق و روابط نامساعد سیاسی ایران با سایر کشورهای منطقه و غربی هر يک میتواند اهرمی برای تغییر روند قیمت این اسکناس باشد.
چه اخباری در نیمه نخست سال بازار ارز را احاطه کردند؟
تاثير سقوط شاخص کل بورس و ريزش قيمت خودرو، فروش خودرو در سامانه یکپارچه، سهمیهبندی برق صنایع سیمان و فولاد از خرداد تا مرداد سال جاری، پیشفروش خودرو و افتتاح حساب وکالتی، افزایش اختیارات بانک مرکزی از سوی قوه قضاییه، صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی در خصوص آزادسازی منابع بلوکهشده ایران، سیگنالهای ورودی و اخبار و رویدادهای داخلی بود که بازار ارز را در سه ماهه نخست سال جاری تحت تاثیر قرار داد.