صنعت و بازرگانی

«بازار ارز توافقی» مزیت رقابتی را افزایش می‌دهد/ افزایش اشتغال و تولید در کشور

یکی از مزیت‌های راه‌اندازی بازار ارز توافقی افزایش توان رقابتی بنگاه‌های داخلی در تجارت جهانی یا بازار هدف است.

به گزارش عدد آنلاین، به نقل از ایبنا، جعفر دل دل؛ فعال اقتصادی، در گفت‌وگویی اظهار کرد: با اشاره به اینکه رئیس کل بانک مرکزی به تازگی از راه اندازی بازار ارز توافقی خبر داده است، اظهار کرد: بازار توافقی به صادرکنندگان کمک می‌کند تا ارز حاصل از صادرات خود را بدون نگرانی از نوسانات بازار، به قیمتی نزدیک به بازار آزاد به فروش برسانند.

وی تصریح کرد: بازار ارز توافقی به افزایش صادرات و افزایش سود آوری بنگاه‌های کوچک و متوسط کمک می‌کند، زیرا در حال حاضر تولید کننده صادرات محور کالا‌های خود را با نرخ ارز بالاتر می‌خرد و در مقابل ارز صادراتی خود را با قیمت کمتری به فروش می‌رساند، بنابراین هزینه تولید افزایش می‌یابد.

این فعال اقتصادی عنوان کرد: یکی از مزیت‌های راه اندازی بازار ارز توافقی افزایش توان رقابتی بنگاه‌های داخلی در تجارت جهانی یا بازار هدف است، به عنوان نمونه چین، هند و به تازگی عربستان کالا‌هایی به عراق صادر می‌کنند؛ اما ایران نمی‌تواند در صادرات به عراق با این کشور‌ها رقابت کند؛ ولی با راه اندازی بازار ارز توافقی امکان رقابت با سایر کشور‌ها در صادرات کالا فراهم می‌شود.

وی افزود: اگر بتوانیم محصولات کشورمان را با قیمت مناسب تری به عراق یا هر کشور دیگری صادر کنیم تولید و صادرات مقرون به صرفه خواهد شد؛ در نتیجه صادر کننده می‌تواند کالا‌های خود را با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر به فروش برساند که این باعث افزایش توان رقابت خواهد شد.

دل دل در پایان تاکید کرد: با راه‌اندازی بازار ارز توافقی تیراژ تولید افزایش پیدا می‌کند و صادرکننده می‌تواند کالا‌های بیشتری صادر کند که این موضوع به افزایش درآمد‌های ارزی و رشد اشتغال نیز کمک می‌کند.

گوشی تو چک کن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا