الزام بانکها به رعایت ترتیبات مسدودی حسابهای صادرکنندگان چکهای برگشتی
صادرکننده چک در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک و با واریز مابهالتفاوت مبلغ مسدود شده میتواند نسبت به تکمیل وجه چک اقدام کند.
به گزارش عدد آنلاین، به نقل از ایبنا، صادرکننده چک در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری خود و با واریز مابهالتفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود (از جمله از محل وجوه قابل برداشت سایر حسابهای خود نزد شبکه بانکی) میتواند نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و زمینه رفع سوءاثر چک را فراهم کند.
پیرو بخشنامهشماره ۶۲۰۷۸/۰۲ مورخ ۲۱/۰۳/۱۴۰۲ و تأکیدات بعمل آمده پیرامون ترتیبات مسدودی حسابهای صادرکنندگان چک برگشتی و بررسیهای صورت گرفته و اطلاعات واصله حاکی از آن است که ضوابط ذیربط در برخی از بانکها بطور کامل اجرایی نشده، بطوریکه در اجرای تکلیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حسابهای صادرکننده چک برگشتی در کل شبکه بانکی کشور به میزان کسری وجه چک (با لحاظ ترتیبات مقرر)، پس از انسداد وجه حساب جاری صادرکننده چک و بدون لحاظ مبلغ مسدودی مذکور، صادرکننده چک را ناگزیر به تأمین کل مبلغ چک موصوف میکنند.
اقدام یادشده مغایر با موازین قانونی و مقرراتی مربوط بوده و ضروریست بانکها تمهیدات مقتضی اتخاذ تا در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده چک، شخص اخیر این امکان را داشته باشد تا با واریز مابهالتفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود (از جمله از محل وجوه قابل برداشت سایر حسابهای خود نزد شبکه بانکی)، نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و بدین طریق زمینه رفع سوءاثر چک را فراهم نماید. متعاقباً اطلاع رسانی لازم به ذینفع چک از طریق بانک عهده چک نیز ضرورت دارد.
بانکها موظفند ضمن اصلاح موضوع مذکور در سامانههای اطلاعاتی و نرمافزاری آن بانک، مراتب را به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳/۹۶ مورخ ۱۶/۵/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط ابلاغ کرده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آورند.