افزایش درآمدهای ارزی با راه اندازی بازار توافقی/ تولید و بورس رونق میگیرد
با عملکرد بازار توافقی صادرات رونق بیشتری میگیرد و با افزایش صادرات درآمدهای ارزی نیز افزایش مییابد.
به گزارش عدد آنلاین به نقل از ایبنا، علی حیدری، کارشناس بازارهای مالی گفت: مهمترین سیاستی که آقای فرزین در بانک مرکزی پیگیری کرد بحث ثبات اقتصادی بود. کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش نرخ تورم و کاهش تورم مصرف کننده همگی در راستای اجرای سیاست تثبیت اقتصادی محقق شد.
حیدری افزود: بعد از حدود دو سال از اجرای سیاست تثبیت باید گفت این سیاست به خوبی اجرا شد، چون در بیش از یک سال گذشته و با شروع طوفان الاقصی شاهد انواع التهابات سیاسی – نظامی بودیم که باوجود همه این شوکهای سیاسی و نرخ تورم حدود ۳۷ درصدی نرخ ارز در یک سال و نیم گذشته تنها حدود ۲۵ درصد افزایش یافت.
این کارشناس بازار ارز تصریح کرد: این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران در سال ۱۴۰۲ عنوان میکردند که نرخ ارز از ۱۰۰ هزار تومان عبور میکند، اما نرخ ارز تا نیمه کانال ۷۰ هزار تومانی افزایش یافت که آن هم اخیرا به دلیل تشدید مسائل در سوریه و تهدیدات برخی مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده است.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به شروع سال میلادی بسیاری از تسویههای ارزی در این زمان انجام میشود که تقاضا را افزایش میدهد، اما با سازکار بازار ارز تجاری و انتقال معاملات از نیما به این بازار، شرایط بهتری در آینده نزدیک رخ خواهد داد.
حیدری گفت: با عملکرد بازار توافقی صادرات رونق بیشتری میگیرد و با افزایش صادرات درآمدهای ارزی نیز افزایش مییابد، بنابراین تا چند ماه دیگر اثر راهاندازی بازار ارز تجاری را در افزایش درآمدهای ارزی خواهیم دید و انتظار کاهش نرخ ارز را خواهیم داشت.
این کارشناس بازارهای مالی ابراز داشت: طبق مصوبه مجلس تا پایان قانون هفتم توسعه کشور، باید به سمت تک نرخی کردن ارز حرکت کنیم، هدف از این اقدام مجلس جلوگیری از رانت خواری، افزایش تولید و صادرات است. این سه عامل در نهایت به رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تاب آوری کشور کمک میکند. مجری این قانون بانک مرکزی است و سایر دستگاهها نیز موظف هستند در این مسیر به بانک مرکزی کمک کنند.
وی افزود: راه اندازی بازار ارز توافقی نیز در جهت یکسان سازی نرخ ارز حرکت میکند و امیدوار هستیم که این بازار مجدداً بتواند بازارهای صادراتی و تولید ایران را رونق بخشد.
حیدری در پایان تاکید کرد: یکی از مزایای راهاندازی بازار ارز توافقی این است که شرکتهای بورسی را جذاب میکند و نقدینگی را به سمت بازار سهام هدایت خواهد کرد. یکی از دلایلی که در چند هفته اخیر شاهد رشد بازار سهام هستیم همین راه اندازی بازار ارز توافقی است، چون ۷۰ درصد بازار سرمایه صادرات محور است و راهاندازی بازار ارز توافقی درآمدهای صادراتی شرکتهای بورسی را بیشتر میکند.