همکاری ترکیه با ایلان ماسک برای افزایش تواناییهای رقابتی
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در ماه سپتامبر در خانه ترکیه در نیویورک از ایلان ماسک پذیرایی کرد.
به گزارش عدد آنلاین به نقل از الجزیره، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه آمادگی کشورش برای برداشتن گامهای مشترک با ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی در زمینه فناوری، در صورت فراهم شدن فرصتهای مناسب را تایید کرد.
اردوغان در گفتگو با خبرنگاران گفت: ماسک تاجری است که در حوزه فضا و فناوری فعالیت میکند و فناوری حوزهای نیست که بتوانید به تنهایی در آن پیشرفت کنید، اما مطمئناً نیاز به همکاری دارید. اگر فرصتی برای همکاری در این زمینه ایجاد شود، ترکیه آماده همکاری با ماسک است.
این اعلامیه در زمانی است که ماسک شاهد رشد سریع در صحنه جهانی است، به ویژه پس از انتخاب وی توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای رهبری وزارت کارآیی دولت جدید، که نشان دهنده نفوذ فزاینده ثروتمندترین مرد جهان است؛ که اکنون ثروتش از مرز ۳۲۰ میلیارد دلار گذشته است.
کارشناسان بر این باورند که این گام فرصتهای همکاری بین ترکیه و ماسک را افزایش میدهد، بهویژه در زمینههایی مانند خودروهای الکتریکی، اکتشافات فضایی و انرژی پاک، که بخشهایی هستند که با چشمانداز ترکیه برای ساختن اقتصاد دیجیتال مبتنی بر نوآوری و فناوری پیشرفته مطابقت دارند..
اظهارات اردوغان منعکس کننده جاه طلبی ترکیه برای ایجاد مشارکتهای استراتژیک است که از توسعه صنایع فناورانه در این کشور حمایت میکند و دری را برای جذب سرمایه گذاریهای خارجی که به تسریع تحول اقتصادی و افزایش رقابت ترکیه در صحنه جهانی کمک میکند، باز میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در دیداری که در سپتامبر سال گذشته بین آنها در خانه ترکیه در نیویورک برگزار شد، از ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، مدیر عامل شرکت تسلا، خواست تا کارخانه جدیدی برای این شرکت در ترکیه ایجاد کند.
ماسک به نوبه خود با اشاره به اینکه بسیاری از تامین کنندگان ترکیه در حال حاضر با تسلا همکاری میکنند، تاکید کرد که ترکیه یکی از برجستهترین کشورهایی است که برای میزبانی کارخانه بعدی این شرکت نامزد شده است.
دو طرف درباره فرصتهای همکاری در پروژههای دیگر صحبت کردند و ماسک تمایل شرکت خود اسپیس ایکس را برای دریافت مجوزهای لازم برای ارائه خدمات اینترنتی از طریق ماهوارههای “استارلینک” در ترکیه ابراز کرد.
ترکیه به دنبال دستیابی به دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی از مشارکت بالقوه با ماسک، به ویژه از طریق سرمایه گذاری در بخشهای فناوری و انرژیهای تجدیدپذیر است.
دادههای اداره آمار ترکیه نشان میدهد که صادرات محصولات با فناوری متوسط و پیشرفته ترکیه در بخش صنعتی به مرز ۱۰۰ میلیارد دلار در ده سال گذشته نزدیک شده است که نشان دهنده ادامه رشد در این بخش حیاتی است.
بر اساس گزارش سازمان همکاریهای اقتصادی، از نظر سرمایه گذاری خارجی، جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی به ترکیه در سه ماهه دوم امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱.۵ درصد افزایش یافته و به ۳ میلیارد و ۵۹ میلیون دلار رسیده است.