بازار دیجیتال

مزایای استفاده از «ریال دیجیتال» / بانک‌های ملت و تجارت به خدمت جدید بانک مرکزی مجهز شدند

رئیس اداره بانک، بورس و بیمه سازمان منطقه آزاد کیش از آمادگی مطلوب بانک‌های ملت و تجارت برای عملیاتی کردن ریال دیجیتال خبر داد.

به گزارش عدد آنلاین، به نقل از ایبنا، محمد امام؛ رئیس اداره بانک، بورس و بیمه سازمان منطقه آزاد کیش در تشریح امکانات و زیرساخت‌های لازم برای عملیاتی شدن «ریال دیجیتال» در کیش به عنوان خدمت جدید بانک مرکزی  گفت: همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با بانک مرکزی برای اجرای طرح ریال دیجیتال از سال ۱۴۰۱ آغاز شد که البته ما از مدت‌ها پیش با توجه به میزبانی جام جهانی در کشور قطر، آمادگی خودمان را در راستای اجرای طرح‌های مختلف در کیش اعلام کرده بودیم.

وی ادامه داد: بدین ترتیب ارزیابی‌های مختلف برای اجرای این طرح در کیش صورت گرفت و بعد از نهایی و تایید شدن جزیره برای اجرای این طرح، چندین بانک هم طرح‌های خود را به بانک مرکزی ارائه دادند. در نهایت بانک‌های ملت و تجارت رسما اقدامات خود را برای عملیاتی کردن ریال دیجیتال در کیش آغاز کردند.

رئیس اداره بانک، بورس و بیمه سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به تجهیز و آمادگی این دو بانک افزود: تاکنون دستگاه‌های «به پرداخت» بانک ملت برای این کار تجهیز و آماده شدند؛ به‌طوری که بالغ بر ۱۵۰۰ دستگاه فعال در طرح ریال دیجیتال به عنوان پذیرنده در جزیره کیش فعال شده که ظرفیت پذیرش ریال دیجیتال را دارند. همچنین بانک تجارت هم ۷۰۰ پذیرنده فعال برای ریال دیجیتال راه اندازی کرده که تا پایان هفته جاری عملیاتی خواهد شد. ضمن اینکه راه اندازی این طرح، خدمات شبکه پرداخت حمل و نقل کیش را تحت پوشش قرار می‌دهد. بدین ترتیب این دو بانک به عنوان بانک‌های عامل قرار است پروژه ریال دیجیتال را به مدت ۶۰ روز آغاز و اجرایی کنند.

مزیت‌های استفاده از ریال دیجیتال

محمد امام، استفاده از فناوری بلاک چین را یکی از مزیت‌های این طرح خواند و گفت: این طرح که در بستر بلاکچین اجرا می‌شود کاربرد‌های فراوانی در تبادل و جابجایی مالی دارد که در عین حال می‌تواند در فرهنگ‌سازی و آشنایی عموم جامعه با این فناوری تاثیرگذار باشد. همچنین استفاده از چنین امکاناتی می‌تواند در بحث مبارزه با پولشویی و کمک به نظارت بیشتر بانک مرکزی بر کنترل خلق پول بسیار کارساز باشد.

رئیس اداره بانک، بورس و بیمه سازمان منطقه آزاد کیش خاطر نشان کرد: داده‌های کلان این سیستم نیز می‌تواند به مدیران منطقه آزاد کیش کمک کند تا از حجم و نحوه هزینه کردن به وسیله ریال دیجیتال به ترجیحات و رفتار گردشگران اشراف بیشتری پیدا کنند. در واقع می‌توان با این سیستم به خوبی متوجه شد که پولی که در کیش یا هر نقطه از کشور خرج شده، بیشتر در کدام بخش بوده و سهم هرکدام از بخش‌ها مثل مراکز خرید، رستوران، بازار، تفریحات و. چقدر است. بدین ترتیب اجرای آزمایشی این خدمت که در جزیره کیش انجام می‌شود، به بهبود کمی و کیفی مدیریت و سیاستگذاری در مناطق آزاد کمک بزرگی خواهد شد.

وی با اشاره به اجرای طرح شهر هوشمند گفت: در منطقه آزاد کیش همواره نگاه جدی به طرح شهر هوشمند وجود دارد و به همین دلیل ما از هرگونه طرح و پیشنهاد در این زمینه استقبال می‌کنیم تا منطقه آزاد کیش به زودی به شهر هوشمند تبدیل شود. خوشبختانه عملیاتی شدن طرح ریال دیجیتال از جمله این طرح‌هاست که امیدواریم به طور کامل اجرایی و با نتایج و دستاورد‌های مثبتی همراه شود.

محمد امام به تاثیر مثبت عملیاتی شدن ریال دیجیتال در روند تاسیس بورس بین المللی در کیش اشاره کرد و افزود: بر اساس موافقت اصولی و مشروط سازمان بورس در مهرماه ۱۴۰۱ برای تاسیس بورس بین المللی در کیش، هفت شرط مطرح شده است. در این راستا و در مفاد شرط هفتم به این موضوع اشاره شده که بورس بین المللی می‌تواند با استفاده از رمزارز‌ها و کریپتو نقش بسزایی در کاهش اثرات تحریم‌ها و همچنین جذب سرمایه علاقمندان خارجی برای سرمایه گذاری ایفا کند. در نتیجه اجرای پروژه ریال دیجیتال کمک بزرگی به راه اندازی بورس بین المللی کیش هم خواهد کرد.

گوشی تو چک کن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا